Olympians Reassess Their Olympic Tattoos

Sporto pasaulyje tatuiruotės dažnai tarnauja kaip nuolatiniai priminimai apie reikšmingus pasiekimus. Daugeliui olimpiečių žiedai tapo populiaria pasirinkimu, reprezentuojančiu jų atsidavimą ir sėkmę. Tačiau kai kurie sportininkai pradeda persvarstyti šias įspaustas simbolikas.

Brianna Throssell, Australijos plaukimo sensacija, yra viena iš tokių sportininkių, kuri pasirinkusi pašalinti savo olimpinių žiedų tatuiruotę. Po to, kai 2016 m. Rio olimpiadoje ji pirmą kartą pasidarė spalvotą tatuiruotę, Brianna vėliau pastebėjo, kad tatuiruotė pradėjo blukti ir išsilieti. Pabandžius tai ištaisyti, ji patyrė nusivylimą ir nusprendė rinktis lazerinį šalinimą. Atvirame „TikTok“ vaizdo įraše ji pasidalijo savo skausmingo proceso kelione, pabrėždama, kad jos sprendimą įkvėpė noras pradėti iš naujo.

Georgie Parker, dar viena Australijos olimpietė, eina panašiu keliu. Po sudėtingos patirties 2016 m. Rio žaidynėse, kur jos komanda anksti pasitraukė, Georgie pažymėjo savo dalyvavimą tatuiruote, kurią dabar laiko netinkamai reprezentuojančia jos kelionę. Pradėdama tatuiruotės pašalinimo procesą, ji apmąsto, kaip šis įspaudas buvo nuolatinis priminimas apie neįgyvendintus lūkesčius.

Abi sportininkės iliustruoja augančią tendenciją tarp olimpiečių, kurie apsvarsto savo šlovės simbolius, susidurdami su sudėtingomis emocijomis, susijusiomis su jų patirtimi. Per šį procesą jos randa aiškumą ir gydymą, žengdamos pirmyn su atnaujintu savęs suvokimu.

Pokyčių priėmimas: patarimai, gyvenimo gudrybės ir faktai apie tatuiruotes ir asmeninį augimą

Sporto pasaulis neapsiriboja tik fiziniu pajėgumu; jis taip pat gilina į sportininkų asmenines keliones, iš kurių dauguma savo patirtį išreiškia per tatuiruotes. Kaip parodo Brianna Throssell ir Georgie Parker, tatuiruotės gali turėti reikšmingą prasmę, tačiau jos taip pat gali evoliucionuoti laikui bėgant. Jei svarstote apie tatuiruotės darymą, jos pašalinimą arba paprasčiausiai ieškote gyvenimo gudrybių, susijusių su asmenine raiška, čia yra keletas patarimų ir įdomių faktų, kuriuos verta apsvarstyti.

1. Galvokite prieš įsivaizduodami

Prieš darant tatuiruotę, svarbu apmąstyti jos prasmę ir aktualumą jūsų gyvenimui. Pagalvokite, kaip galite jaustis apie tai po penkerių ar dešimties metų. Tendencijos gali keistis, tačiau asmeninė reikšmė turėtų išlikti stipri. Naudingos klausimų, kuriuos galite sau užduoti, yra:
– Ką šis dizainas man reiškia?
– Ar jis vis dar rezonuoja su mano ateities aš?
– Ar galiu įsivaizduoti laiką, kai noriu jį pašalinti arba pakeisti?

2. Lengvos tatuiruotės šalinimo galimybės

Tiems, kurie svarsto apie tatuiruotės šalinimą, yra vis daugiau pasirinkimų, neapsiribojant tradiciniu lazeriniu šalinimu. Tokios technikos kaip druskos tatuiruotės šalinimas arba netgi uždengimo tatuiruotės gali būti tinkami alternatyvos. Patartina pasitarti su patikimu tatuiruotės meistru arba dermatologu, kad aptartumėte geriausias metodikas, pritaikytas jūsų odos tipui ir tatuiruotės dažams.

3. Priimkite savo patirtis

Tiek Brianna, tiek Georgie demonstruoja simbolių, kurie jums daugiau nebetarnauja, paleidimo galią. Apsvarstykite galimybę rašyti dienoraštį apie savo kelionę – užfiksuokite savo jausmus, susijusius su jūsų tatuiruotėmis, ir įvykius, kurie atvedė prie jų. Priėmimas savo patirčių gali lemti reikšmingą asmeninį augimą ir aiškumą.

4. Alternatyvos tatuiruotėms

Jei nesate tikras dėl įsipareigojimo tatuiruotei, apsvarstykite laikinas galimybes, tokias kaip mehndi arba laikinos tatuiruotės. Jos leidžia asmeninei raiškai be nuolatinio įsipareigojimo. Taip pat galite tyrinėti kūno meno tendencijas, tokias kaip kūno dažai ar lipdukai ypatingoms progoms.

5. Menas kaip gydymo galia

Užsiimant skirtingomis meno formomis, galima palengvinti gydymą ir saviraišką. Apsvarstykite galimybę tyrinėti tapybą, piešimą ar kitas kūrybines raiškos formas, kad apdorotumėte savo emocijas. Daugelis sportininkų taip pat rengia meditaciją arba jogą, be meno, kad skatintų ramų protą ir kūną.

6. Supraskite, kad gydymo kelias yra asmeninis

Kaip rodo Brianna ir Georgie pasakojimai, gydymo ir savęs atradimo kelias yra ypač asmeninis. Supraskite, kad viskas gerai, jei pasikeitėte nuomonę apie savo tatuiruotes, ir neskubėkite priimti sprendimų dėl šalinimo. Kreipimasis konsultacijai pas profesionalus ir patikimus draugus gali padėti jums priimti išmintingus sprendimus.

Įdomus faktas: Daugelyje kultūrų tatuiruotės laikomos perėjimo rite arba apsaugos ir stiprybės simboliais. Kai kuriose autochtoninėse bendruomenėse tatuiruotės tarnauja kaip reikšmingi tapatybės, dvasininkystės ir tradicijos žymenys.

Norėdami sužinoti daugiau apie pokyčių priėmimą asmeninėje raiškoje ir meno poveikį emocinei gerovei, apsilankykite Psychology Today.

Galų gale, kelionė į save supratimą ir savęs raišką gali būti tokia pat reikšminga kaip bet kuri medalis, laimėtas konkurse. Ar per tatuiruotes, jų pašalinimą, ar alternatyvias raiškos formas, tai yra apie tai, kas rezonuoja su jūsų autentišku savimi.

Web Story

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *