Olympians Reassess Their Olympic Tattoos

V svetu športa tetovaže pogosto služijo kot trajni opomniki na pomembne dosežke. Za mnoge olimpijske športnike so krogi postali priljubljena izbira, ki predstavlja njihovo predanost in uspeh. Vendar pa nekateri športniki začenjajo premisliti o teh tetovažah.

Brianna Throssell, avstralska plavalna senzacija, je ena takih športnic, ki se je odločila odstraniti svojo tetovažo olimpijskih krogov. Po tem, ko je po olimpijadi v Riu 2016 dobila pisano tetovažo, je Brianna kasneje opazila, da je začela bledeti in zamegliti. Njeni poskusi, da bi to popravila, so bili neuspešni, kar jo je pripeljalo do odločitve za lasersko odstranjevanje. V iskrenem videu na TikToku je delila svojo pot skozi boleč proces, pri čemer je poudarila, da je bila njena odločitev navdihnjena z željo po novem začetku.

Georgie Parker, še ena avstralska olimpijka, sledi podobni poti. Po težki izkušnji na olimpijadi v Riu 2016, kjer se je njen ekipni nastop končal zgodaj, je Georgie označila svoje sodelovanje s tetovažo, ki sedaj ne predstavlja pozitivno njene poti. Ko se odpravlja na odstranjevanje tetovaže, se spominja, kako ji je tetovaža služila kot stalni opomnik na neizpolnjena pričakovanja.

Obe športnici ilustrirata naraščajoč trend med olimpijci, ki ponovno premislijo simbole svoje slave, ko se soočajo s kompleksnimi čustvi, povezanimi z njihovimi izkušnjami. Skozi ta proces najdejo jasnost in celjenje ter se premikajo naprej z novo občutkom sebe.

Objemanje sprememb: nasveti, življenjski triki in dejstva o tetovažah ter osebni rasti

Svet športa ni le o fizični moči; prav tako se poglobi v osebne poti športnikov, mnogi od katerih izražajo svoje izkušnje skozi tetovaže. Kot so pokazali športniki, kot sta Brianna Throssell in Georgie Parker, tetovaže lahko nosijo pomemben pomen, a se lahko z leti tudi spreminjajo. Če razmišljate o tem, da bi si dali narediti tetovažo, jo odstranili ali preprosto iskali življenjske trike v povezavi z osebnim izrazom, tukaj je nekaj nasvetov in zanimivih dejstev, ki jih je vredno upoštevati.

1. Razmislite, preden se odločite za tetovažo

Preden se odločite za tetovažo, je ključno, da razmislite o njenem pomenu in pomenu v vašem življenju. Razmislite, kako se boste do nje počutili čez pet ali deset let. Trend se morda spremeni, a osebni pomen naj ostane močan. Nekaj uporabnih vprašanj, ki si jih lahko postavite, vključuje:
– Kaj ta dizajn za mene predstavlja?
– Ali bo še vedno odmeval z mojo prihodnjo jaz?
– Ali si lahko predstavljam čas, ko bi jo morda želel odstraniti ali spremeniti?

2. Enostavne možnosti odstranjevanja tetovaž

Za tiste, ki razmišljajo o odstranjevanju tetovaže, se pojavijo vedno več možnosti poleg tradicionalnega laserskega odstranjevanja. Tehnike, kot so odstranjevanje tetovaž s slano raztopino ali celo pokrivne tetovaže, so lahko izvedljive alternative. Priporoča se, da se posvetujete s zaupanja vrednim umetnikom tetovaž ali dermatologom, da se pogovorite o najboljših metodah, prilagojenih vašemu tip kože in tetovažni barvi.

3. Sprejmi svoje izkušnje

Tako Brianna kot Georgie kažeta moč opuščanja simbolov, ki vam več ne služijo. Razmislite o pisanju dnevnika o vaši poti – dokumentirajte svoja čustva, povezana s tetovažami, in dogodki, ki so vas pripeljali do njih. Sprejemanje svojih izkušenj lahko vodi do pomembne osebne rasti in jasnosti.

4. Alternative tetovažam

Če se niste prepričani o zavezi k tetovaži, razmislite o začasnih možnostih, kot so kana ali začasne tetovaže. Te omogočajo osebni izraz brez trajne zaveze. Raziskovati lahko tudi umetnost telesa, kot so telesne barve ali nalepke za posebne priložnosti.

5. Zdravilna moč umetnosti

Vključevanje v različne oblike umetnosti lahko olajša celjenje in samoizražanje. Razmislite o slikanju, risanju ali drugih kreativnih izhodih, da obdelate svoja čustva. Mnogi športniki se poleg umetnosti obrnejo na meditacijo ali jogo, kar spodbuja miren um in telo.

6. Zavedajte se, da je pot zdravljenja osebna

Kot odražata zgodbi Brianna in Georgie, je pot celjenja in samoodkrivanja zelo osebna. Razumite, da je v redu spremeniti mnenje o svojih tetovažah in ne hitite s svojimi odločitvami glede odstranitve. Iskanje pomoči pri strokovnjakih in zaupanja vrednih prijateljih vam lahko pomaga pri sprejemanju informiranih odločitev.

Zanimivo dejstvo: Mnoge kulture vidijo tetovaže kot obred prehoda ali kot simbole zaščite in moči. V nekaterih avtohtonih skupnostih tetovaže služijo kot pomembne oznake identitete, duhovnosti in tradicije.

Za raziskovanje več o objemanju sprememb v osebnem izražanju in vplivu umetnosti na čustveno dobrobit, obiščite Psychology Today.

Na koncu je pot do razumevanja in izražanja svoje identitete lahko prav tako pomembna kot katera koli medalja, osvojena v konkurenci. Ne glede na to, ali gre za tetovaže, njihovo odstranjevanje ali alternativne oblike izražanja, gre za iskanje tistega, kar odmeva z vašim avtentičnim jazom.

Web Story

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja