Olympians Reassess Their Olympic Tattoos

Urheilumaailmassa tatuoinnit toimivat usein pysyvinä muistutuksina merkittävistä saavutuksista. Monille olympiaurheilijoille renkaat ovat muodostuneet suosituksi valinnaksi, joka edustaa heidän omistautumistaan ja menestystään. Kuitenkin jotkut urheilijat alkavat kyseenalaistaa näitä iholle tehtyjä symboleja.

Brianna Throssell, australialainen uimaherkku, on yksi sellaisista urheilijoista, joka on päättänyt poistaa olympiarenkaidensa tatuoinnin. Saatuaan värikkään tatuoinnin Rio de Janeiron olympialaisten jälkeen vuonna 2016, Brianna huomasi myöhemmin, että tatuointi alkoi haalistua ja sumentua. Hänen yrityksensä korjata tilanne johtivat pettymykseen, ja hän päätti etsiä laserpoistoa sen sijaan. Avoimessa TikTok-videossaan hän jakoi matkansa kivuliaan prosessin läpi, korostaen, että hänen päätöksensä sai inspiraationsa halusta aloittaa alusta.

Georgie Parker, toinen australialainen olympialainen, seuraa samankaltaista polkua. Kokettuaan haastavan jakson Rio 2016 -kisoissa, joissa hänen joukkueensa sai aikaisen lähdön, Georgie merkitsi osallistumistaan tatuoinnilla, joka ei nyt mielestään edusta hänen matkaansa positiivisesti. Aloittaessaan tatuoinnin poistoa, hän pohtii, kuinka tämä muste oli jatkuva muistutus täyttymättömistä odotuksista.

Molemmat urheilijat havainnollistavat kasvavaa trendiä olympialaisissa, jotka miettivät uudelleen kunniansa symboleita käsitellessään kokemuksiinsa liittyviä monimutkaisia tunteita. Tämän prosessin kautta he löytävät selkeyttä ja parantumista, edeten uudistuneella itsevarmuudella.

Muutos hyväksyminen: Vinkkejä, elämäntaitoja ja faktoja tatuoinneista ja henkilökohtaisesta kasvusta

Urheilumaailma ei koske ainoastaan fyysistä voimaa; se käsittelee myös urheilijoiden henkilökohtaisia matkakokemuksia, joista monet ilmaisivat kokemuksiaan tatuoinneilla. Brianna Throssellin ja Georgie Parkerin kaltaiset urheilijat osoittavat, että tatuoinnit voivat kantaa merkittävää merkitystä, mutta ne voivat myös kehittyä ajan myötä. Jos harkitset tatuoinnin hankkimista, sen poistamista tai etsit vain vinkkejä henkilökohtaiseen ilmaisuun liittyen, tässä on joitain vinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja pohdittavaksi.

1. Mieti ennen kuin laitat mustetta

Ennen tatuoinnin hankkimista on ratkaisevan tärkeää harkita sen merkitystä ja osuvuutta elämääsi. Pohdi, miltä se tuntuu viiden tai kymmenen vuoden kuluttua. Trendit voivat muuttua, mutta henkilökohtainen merkitys tulisi pysyä vahvana. Joitakin hyödyllisiä kysymyksiä kysyttäväksi itseltäsi ovat:
– Mitä tämä muotoilu edustaa minulle?
– Resonoi se vielä tulevan itseni kanssa?
– Voinko kuvitella hetken, jolloin saatan haluta poistaa tai muokata sitä?

2. Helppoja vaihtoehtoja tatuoinnin poistamiseen

Jos harkitset tatuoinnin poistamista, perinteisten laserpoisto-option lisäksi on kasvava määrä vaihtoehtoja. Esimerkiksi suolaliuoksella poistaminen tai jopa peittotatuoinnit voivat olla toimivia vaihtoehtoja. On suositeltavaa keskustella luotettavan tatuointitaiteilijan tai dermatologin kanssa parhaista menetelmistä, jotka sopivat ihotyyppisi ja tatuoinnin musteen mukaan.

3. Hyväksy kokemuksesi

Sekä Brianna että Georgie osoittavat, kuinka voimaa on irrottautumisessa symboleista, jotka eivät enää palvele sinua. Harkitse päiväkirjan pitämistä matkastasi—tallenna tunteesi, jotka liittyvät tatuointeihisi ja tapahtumiin, jotka johtivat niihin. Kokemusten hyväksyminen voi johtaa merkittävään henkilökohtaiseen kasvuun ja selkeyteen.

4. Vaihtoehdot tatuoinneille

Jos epäröit tatuoinnin suhteen, harkitse väliaikaisia vaihtoehtoja, kuten hennaa tai väliaikaisia tatuointeja. Nämä antavat mahdollisuuden itseilmaisuun ilman pysyvää sitoutumista. Voit myös tutkia kehon taide-trendejä, kuten body paintia tai tarroja erityisiin tilaisuuksiin.

5. Taiteen parantava voima

Osallistuminen erilaisiin taidemuotoihin voi edistää parantumista ja itseilmaisua. Harkitse maalaamista, piirtämistä tai muita luovia tapoja tunteidesi käsittelemiseksi. Monet urheilijat turvautuvat meditaatioon tai joogaan taiteen lisäksi, edistäen rauhallista mieltä ja kehoa.

6. Ymmärrä, että parantumisprosessi on henkilökohtainen

Kuten Briannan ja Georgien tarinat heijastavat, parantamisen ja itse löytämisen matka on erittäin henkilökohtainen. Ymmärrä, että on ihan ok muuttaa mieltäsi tatuoinnistasi, äläkä kiirehdi päätöksissäsi koskien poistoa. Ammattilaisilta ja luotettavilta ystäviltä saatu ohjaus voi auttaa sinua tekemään tietoisia valintoja.

Mielenkiintoinen fakta: Monet kulttuurit näkevät tatuoinnit siirtymänä tai symboleina suojelusta ja voimasta. Joissakin alkuperäiskansoissa tatuoinnit palvelevat merkittävinä identiteetin, hengellisyyden ja perinteen merkkeinä.

Jos haluat tutkia lisää henkilökohtaisen ilmaisun muutoksista ja taiteen vaikutuksesta emotionaaliseen hyvinvointiin, käy sivustolla Psychology Today.

Lopulta matka ymmärtää ja ilmaista itsensä identiteetti voi olla yhtä merkittävä kuin mikä tahansa kilpailussa voitettu mitali. Olipa kyse tatuoinneista, niiden poistamisesta tai vaihtoehtoisista ilmaisumuodoista, kyse on siitä, mikä resonoi aitona itsesi kanssa.

Web Story

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *