Olympians Reassess Their Olympic Tattoos

Ve světě sportu často slouží tetování jako trvalé připomínky významných úspěchů. Pro mnoho olympijských atletů se prsteny staly populární volbou, protože reprezentují jejich oddanost a úspěch. Někteří sportovci však začínají přehodnocovat tyto inkoustové symboly.

Brianna Throssell, australská plavecká senzace, je jedním takovým sportovcem, který se rozhodl odstranit své tetování olympijských prstenů. Poté, co si nechala po olympiádě v Riu 2016 udělat barevné tetování, si Brianna později všimla, že se tetování začalo vytrácet a rozmazávat. Její pokusy o opravu vedly k zklamání, což ji přimělo hledat místo toho laserové odstranění. V otevřeném TikTok videu sdílela svou cestu tímto bolestivým procesem a zdůraznila, že její rozhodnutí bylo inspirováno touhou po novém začátku.

Georgie Parker, další australská olympionička, následuje podobnou cestu. Po náročném vystoupení na olympiádě v Riu 2016, kde její tým skončil předčasně, si Georgie označila svou účast tetováním, které nyní považuje za negativní prvek její cesty. Když se pustila do odstraňování tetování, zamýšlí nad tím, jak inkoust sloužil jako neustálá připomínka nesplněných očekávání.

Obě sportovkyně ilustrují rostoucí trend mezi olympioniky, kteří přehodnocují symboly své slávy, zatímco se vyrovnávají s komplexními emocemi spojenými se svými zkušenostmi. Prostřednictvím tohoto procesu nalézají jasnost a uzdravení, posouvají se vpřed s obnoveným pocitem sebe sama.

Přijímání změn: Tipy, životní hacky a fakta o tetování a osobním růstu

Svět sportu není jen o fyzické zdatnosti; také se zabývá osobními cestami sportovců, z nichž mnozí vyjadřují své zkušenosti prostřednictvím tetování. Jak ukazují sportovci jako Brianna Throssell a Georgie Parker, tetování může nést významný smysl, ale může se také v průběhu času vyvíjet. Pokud zvažujete pořízení tetování, odstranění jednoho, nebo hledáte životní hacky týkající se osobního vyjadřování, zde je několik tipů a zajímavých faktů, které byste měli zvážit.

1. Přemýšlejte, než se rozhodnete pro tetování

Před pořízením tetování je nezbytné zamyslet se nad jeho smyslem a důležitostí pro váš život. Zvažte, jak se k němu budete cítit za pět nebo deset let. Trendy se mohou měnit, ale osobní význam by měl zůstat silný. Některé užitečné otázky, které byste si měli položit:
– Co pro mě tento design představuje?
– Bude to stále rezonovat s mým budoucím já?
– Můžu si představit období, kdy bych chtěl tetování odstranit nebo změnit?

2. Snadné možnosti odstranění tetování

Pro ty, kteří zvažují odstranění tetování, existuje stále více možností kromě tradičního laserového odstranění. Techniky jako odstraňování tetování solným roztokem nebo dokonce zakrývající tetování mohou být životaschopné alternativy. Je dobré konzultovat to se zkušeným tatérem nebo dermatologem, abyste probrali nejlepší metody vhodné pro váš typ pleti a inkoust.

3. Přijměte své zkušenosti

Jak Brianna, tak Georgie ukazují sílu pustit se symbolů, které vám již neslouží. Zvažte vedení deníku o své cestě – zaznamenejte své pocity spojené s vašimi tetováními a událostmi, které vás k nim dovedly. Přijímání svých zkušeností může vést k významnému osobnímu růstu a jasnosti.

4. Alternativy k tetování

Pokud váháte s rozhodnutím pro tetování, zvažte dočasné možnosti, jako je henna nebo dočasná tetování. Tyto možnosti umožňují osobní vyjádření bez trvalého závazku. Můžete také prozkoumat trendy tělového umění, jako je body painting nebo samolepky na zvláštní příležitosti.

5. Uzdravující síla umění

Zabývání se různými formami umění může usnadnit uzdravení a sebereflexi. Zvažte prozkoumání malování, kreslení nebo jiných kreativních výstupů pro zpracování svých emocí. Mnoho sportovců se také uchyluje k meditaci nebo józe kromě umění, což podporuje klidnou mysl a tělo.

6. Uvědomte si, že cesta uzdravení je osobní

Jak ukazují příběhy Brianny a Georgie, cesta uzdravení a sebepoznání je velmi osobní. Uvědomte si, že je v pořádku změnit názor na svá tetování a neuspěchat rozhodnutí ohledně odstranění. Hledání rady od profesionálů a důvěryhodných přátel vám může pomoci učinit informovaná rozhodnutí.

Zajímavý fakt: Mnoho kultur považuje tetování za obřad přechodu nebo jako symboly ochrany a síly. V některých domorodých komunitách slouží tetování jako významné znaky identity, spirituality a tradice.

Pro více informací o přijímání změn v osobním vyjadřování a dopadu umění na emocionální pohodu navštivte Psychology Today.

Nakonec cesta k pochopení a vyjádření vlastní identity může být stejně významná jako jakákoliv medaile získaná v soutěži. Ať už prostřednictvím tetování, jejich odstranění, nebo alternativních forem vyjádření, jde o nalezení toho, co rezonuje s vaším autentickým já.

Web Story

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *